Terveisiä Kuusamosta. Toiseksi viimeinen lomapäivä menossa täällä Rantatropiikissa ennen paluuta kotiin, arkeen ja työhön. Kuulostaako tylsältä? Ei minusta. Tänä kesänä olen pitänyt kolme viikkoa lomaa, yhden toukokuussa ja kaksi heinä-elokuun vaihteessa. Helle on kyllä hellinyt ja hiki virrannut, hiukan liikaakin, mutta lomalla kuitenkin vähemmän kuin töissä. Vahinko, että kilot ei sula samaa tahtia kuin hiki virtaa.

Auringossa en ole kyllä jaksanut juuri itseäni käristää. Eikä se liene liiallisena kovin terveellistäkään. Rusketus on yliarvostettua. Nuoria se pukee, mutta me keski-ikäiset ja vanhemmat pullukat näytämme aika karmeilta ylikypsinä, kun päätä kääntäessä kaulapoimut tulee vaaleampana ruskettuneesta ihosta selkeästi esiin. Eivätkä ne laiheliinitkaan ryppyisiä rusinoita kummemmilta näytä yliruskettuneina.

Uinut olen sen sijaan tämän vajaan viikon aikana jo nyt moninkertaisesti viime kesään verrattuna, jonka ainoalta uintireissulta tuo äskettäin vaihtamani blogikuva on. Otettu Saimaalla joskus kesäkuussa. Ja vesi oli kylmää. Täällä Kuusamossa sen sijaan on ihanan viileää ja puhdasta vettä. Pieni ranta, ei liikaa porukkaa ja mahdollisuus uida rannan ja viereisen rannan laiturin väliä eikä vain lillua vedessä.

Täällä, kun aivot lepää arjen työstämisestä, tuli mieleeni - jälleen kerran - muuttaa tämän blogin nimeä. Aloittaessanihan tämä oli nimellä "Liian paksu ihmiseksi". Silloin tästä piti tulla laihdutusblogi tyyliin 50 kg pois ennen 5-kymppisiä. Ja kun siitä ei näyttänyt tulevan mitään, muutin blogin nimeksi "Sopivan kokoinen ihmiseksi". Kamalan tylsän kuuloisia nimiä verrattuna esimerkiksi blogeihin "more2love" tai "Värikäs elämäni", jotka ovat toimineet jo pitkään ja joiden pitäjät kuuluvat meihin pullukoihin.

Niinpä päätin, että tästä tulee yksinkertaisesti "Pullukkablogi" - ainakin sihen asti kunnes keksin / joku muu keksii näppärämmän nimen. Osoite pysyy samana ja blogi löytyy sieltä mistä ennenkin. Jos tätä nyt ylipäätään joku lukee. Tämä on teemablogi verrattuna toiseen blogiini, jossa käsittelen kaikkea mahdollista. Tämä keskittyy paino- ja terveysasioihin sekä kaiken maailman asennevammoihin, joihin me pullukat joudumme usein tässä yhteiskunnassa tahtomattamme törmäämään. Varsinkin, kun emme suostu pukeutumaan puolijoukkuetelttaan ja pitämään pärstäämme piilossa vaan julkeamme lyllertää toistasataakiloisina yleisille uimarannoille uimapuku saumojen vierestä miltei hiuki venyneenä.

Siitä tulikin mieleen, että tarvitsen uuden uimapuvun. Juuri tuon edm. syyn vuoksi. Ei edes kotimainen laatutuote kestä mahdottomiin venyttämistä. Mutta minä rakastan uimista, sekä luonnonvesissä että uimahalleissa ja kylpylöissä. Paitsi, että kylpylöissä pääsee harvoin kunnolla uimaan, kun ei ole radallista uima-allasta vaan väistelet siellä vyötärönkorkuisessa vedessä edestakaisin sinkoilevia ja sallitun desipelirajan ylittäviä kullannuppuja.

Mittari näyttää varjossa + 30 astetta. Iltapäivälehden nettisivulla kerrottiin, että saamme pian sanoa hyvästit superhelteille. Ei haittaa, varsinkaan kun ensi viikolla on paluu töihin.  Tervetuloa normaalit elokuun lempeän lämpimät ja viilenevät illat!