Loma oli ja meni. Kerran tuli käytyä tunnin kävelylenkillä, kerran keilaamassa ja kerran kylpylässä. Tuo viimeksi mainittu ei ollut kovin hyvä idea, koska ei olisi pitänyt mennä sinne puolikuntoisena. Osa lomasta meni siis lievässä flunssassa. Tyypillistä. Aina, kun yritän tiukempaa ruokavaliota tai aloittaa liikuntaa, tulee flunssa. Onneksi tällä kertaa se oli melko lievä, meni ohi kurkkukivulla ja nuhalla, eikä tarvinnut edes mennä lääkäriin, kuten viime huhtikuussa, kun flunssa venyi keuhkoputkentulehdukseksi.

Kun kävin kokeilemassa uudenlaista Neurosonic-divaani rentoutushoitoa, span työntekijä sanoi, että yleensä silloin saattaa sairastua herkimmin, kun stressi alkaa helpottaa. Itselleni tämä aika vuodesta on uuvuttavin. Pävä on lyhyt, aurinko näyttäytyy harvoin, olo on väsynyt ja nuutunut, ei jaksaisi mitään ylimääräistä. Pahinta on se kaikenkattava jouluhössötys, jolta et pääse pakoon, vaikka kuinka haluaisit.

En ole talvi-ihminen, mutta sen verran liikuntakipinää sain, että odotan jo sitä muutamaa senttiä lunta ja pikkupakkasta. Ja niin odottavat uudet talviulkoilukengätkin, että pääsevät uudelleen työhönsä. Mitään tiukkaa ruokavaliota en juuri nyt jaksa ajatella. Mutta en myöskään sorru mahdottomiin mässäilyihin. Yritän vain selviytyä vuodenvaihteen yli, hoitaa työni kunnolla ja jatkaa sitten siitä, mihin jäätiin.

En siivoa kaappeja, en lähetä kortteja (ei siis pidä loukkaantua, kun joulukorttia ei tule), en leivo enkä paista - paitsi kinkun. Laatikot ym. ostan valmiina, koska ei niitä mene kuin 1-2 kutakin. En pidä tämän vuoden puolella niitä juhlia (viiskymppisiä), mutta jos jaksan, saatan jonkinlaisen pienimuotoisen kahvittelutilaisuuden helmikuun alussa (seuraava lomaviikko) pitääkin, vähän samaan tyyliin kuin isännän viisikymppiset keväällä.

Toivottavasti ette kokonaan unohda tätä blogia, vaikka punnituksia ja päivityksiä ei muutamaan viikkoon ole tullutkaan. Loman jälkeen en ole vielä puntarille uskaltautunut.

Rauhallista loppuvuotta jokaiselle ja koittakaa selvitä jouluhössötyksistä hengissä!