14241514_1172955722770765_62519537017582

(Kuva Facebookista ko. tapahtuman sivulta)

 

Seinäjoen Superkesä oli ja meni eikä meikäläinen ehtinyt / jaksanut osallistua yhteenkään tapahtumaan. Olin töissä. Mitäpä muuta asuntovelallinen voi. Eikä superkesä ole nimensä veroinen, kun Seinäjoki menetti Harrastajateatterikesän Jyväskylään.

Mutta nyt on meikäläiselle tulossa Supersyksy! Monenlaisia suunnitelmia on. Huomenna tuonne, mistä kuva kertoo - Eppuja ja Juha Tapiota kuuntelemaan. Ja marraskuussa on luvassa Hectorin konsertti.

Salitreeni jatkuu vähän laiskemman kesän jälkeen sekä itsekseen että pt:n ohjauksessa. En olisi ikinä uskonut, että meikäläinenkin pystyy joskus lankuttamaan, mutta nyt sekin on todettu mahdolliseksi. Ja vajaan kilon päässä on - 10 kg siitä, kun puntarilla käynti huhtikuussa aloitettiin. Se on jo 20 % siitä, mitä olen itselleni lopulliseksi tavoitteeksi asettanut.

Joku vähän tehokkaampi treenaaja / pudottaja olisi saanut tässä ajassa pois yli puolet enemmän, mutta tässä ei olekaan kyseessä mikään ennätysyritys vaan pysyvä elämäntapojen muuttaminen. Laihaa minusta ei saa enkä laihaksi haluaisikaan. Suklaan ja viinin / siiderin kanssa haluan säilyttää lämpimät, mutta ei liian läheiset välit, joten millään elämän osa-alueella en absolutistiksi ala.

Etenen siihen tahtiin kuin tuntuu hyvältä ja mikä onnistuu ilman marttyyrimaista itsekidutusta. Salilla saa hiki valua, mutta rentouttavaa sohvannurkkaa kaukosäädin kädessä en aio maratonharjoitteluun vaihtaa. Olen hyvä esimerkki murtamaan läskimyyttejä siitä, etteikö lihava voisi olla hyvässä kunnossa ja käydä salilla, kun hikoilen siellä häpeilemättä kolminumeroisessa elopainossani pikkuruisten tyttösten ja muskelimiehien seassa.

Yksi iso juttu tänä syksynä on se, että pääsin PHT:n (Palkansaajien Hyvinvointi ja Terveys) järjestämälle "1.askel pysyvään muutokseen"-pilottikurssille. Kurssilla käsitellään suhdetta omaan kehoon, ruokaan, syömiseen ja liikuntaan uuden arvo- ja hyväksyntäpohjaisen menetelmän kautta. Kurssi kestää 3 x 3 vrk loka-joulukuussa. Siitä saatujen kokemusten ja palautteen avulla on tarkoitus kehittää ko. menetelmää pysyväksi menetelmäksi terveyden ja hyvinvoinnin saralla nimenomaan ennaltaehkäiseväksi työkaluksi. On hienoa olla mukana "koekaniinina" ja tämä kurssi tuli juuri oikeaan saumaan.

Vaikka liikunta- ja ruokavalio on menossa oikeaan suuntaan, on elämässäni ja toimintatavoissani vielä paljon korjaamisen varaa, että voisin olla tyytyväinen itseeni ja omaan toimintaani. Olen vielä matkalla ja päämäärä on kaukana. Mutta yksi askel kerrallaan kohti sitä elämää ja minuutta, joka on vapaa kaikesta siitä kuonasta, mitä elämän varrella on kertynyt, sekä kroppaan että sieluun.